October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Sindicatele medicilor, reacție după ce Cîțu i-a numit analfabeți funcțional pe românii care nu se vaccinează: ‘Nu putem fi de acord cu aceste concluzii’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Medic Victor Eșanu, preşedinte CFSMR, reacționează după ce premierul Florin Cîțu i-a numit analfabeți funcțional pe românii care nu se vaccinează anticoronavirus.

„Situația dezastruoasă în ce privește vaccinarea populației în România (doar Bulgaria are un procent de vaccinați mai mic) a devenit o temă de dezbateri atât în mass-media, cât și la cel mai înalt nivel.

Am aflat cu acest prilej (direct de la primul ministru) că nivelul general al educației în România lasă mult de dorit, de aici și situația gravă privind vaccinarea, infectările, internările și decesele.

Cu tot respectul pentru funcția de prim ministru și de poziția înaltă de proaspăt președinte al unui partid aflat la guvernare, nu putem fi de acord cu aceste concluzii.

In calitate de medici, farmacisti, biologi, psihologi s.a., toți practicieni (CFSMR este o federație sindicală alcatuită din salariați cu studii superioare), suntem adepții vaccinării pe scară largă a populației. întelegând importanța vaccinului pentru ieșirea din pandemie.

Cu toate acestea, pentru a avea succes, o asemenea campanie are neapărată nevoie de eforturi susținute din partea celor care guvernează.

Doar cumpărarea unui vaccin și apelurile disperate a 1-2 persoane nu au cum să asigure o înțelegere, o convingere a populației, având în vedere situația inedită prin care trecem.

O campanie de succes a unui guvern înseamnă în primul rând asigurarea testării gratuite a întregii populații, asa cum se întâmplă în Norvegia, Danemarca, Germania, Suedia și în alte țări occidentale.

In al doilea rând, este nevoie de investiții într-o campanie largă de lămurire, explicare, convingere a populației (nu doar amenințarea cu restricții, amenzi și concedieri)….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).