October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

ICCJ decide soarta românilor. Restricțiile ar putea fi anulate

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Avocații au luat cu asalt instanțele de judecată, solicitând anularea restricțiilor și discriminărilor create de certificatul verde. Multe dintre acestea au fost câștigate în primă instanță, dar s-au lovit de termenele de recurs extrem de lungi impuse de Înalta Curte de Casație și Justiție. De data aceasta însă, ICCJ a admis scurtarea unui termen, astfel că, pe 4 noiembrie, se va decide soarta românilor.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor decide în 4 noiembrie dacă restricțiile impuse de Guvern și condiționările de vaccinare, testare sau trecere prin boală sunt sau nu legale. În cazul unei hotărâri împotriva hotărârilor Guvernului, restricțiile ar putea fi anulate.

”Am obținut o reducere a termenului de judecare a recursului făcut de Guvern la Înalta Curte de Casație și Justiție, care era prin aprilie 2022, pentru 4 noiembrie 2021. Am impresia că le-a fost cam frică, sincer, pentru că erau prea multe argumente juridice. Cred că va fi o hotărâre interesantă care se va da la ICCJ, pentru că acțiunea câștigată de noi a fost pe discriminare. Inițial, am atacat Hotărârea Guvernului care condiționa participarea la evenimentele publice și private de vaccin, test sau trecere prin boală și am câștigat în instanță. Apoi am atacat certificatul verde și am cerut și anularea stării de alertă și am câștigat, la fel, în instanță. Anularea acestor tipuri de hotărâri se va extinde în toată țara și pentru toate condiționările de deținere a certificatelor verzi. Dacă tot se prelungesc automat aceste hotărâri ale Guvernului, confirmarea faptului că una dintre ele este nelegală, definitiv și irevocabil, va însemna că toate cad. Deci este de ajuns o singură decizie favorabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, ne-a declarat Gabriel Marin, unul dintre cei doi avocați clujeni care au câștigat în instanță împotriva Guvernului.

Justiția, la răscruce de drumuri

Justiția, ultima redută a democrației și a statului de drept, se află acum la o răscruce de drumuri. Un drum al pactului cu Guvernul, care va îngropa orice principiu democratic, și un drum al restabilirii ordinii de drept în România. Alegerea va fi una foarte dificilă, având în vedere ingerințele și presiunile politicului în sistemul de justiție. ”Amânările de pronunțare se pot da doar două, deci nu se poate lungi prea mult. Pentru a delibera se amână două săptămâni pentru că nu ai timp să motivezi decizia, dar la Înalta Curte de Casație și Justiție sunt magistrați asistenți, care se ocupă de motivare și redactare, iar judecătorii principali se pronunță și dau orientarea. Și dacă ni s-ar face o cerere de intervenție de către Raed Arafat sau altcineva, noi nu o să cerem termen, indiferent câte acte ne-ar depune, pentru că interesul nostru este să soluționăm cât de repede. Ei pot face tot felul de manevre din acestea, cum au făcut în toate hotărârile pe care le-am atacat. Este însă posibil ca ICCJ să se pronunțe pe 4 noiembrie sau cel târziu la un termen. Iar dacă se va pronunța în favoarea noastră asta înseamnă eliminarea tuturor restricțiilor și condiționărilor de vaccinare, testare sau trecere prin boală…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).