August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Hoteluri de 5 stele, mizerie de 5 stele: Produse expirate și gândaci în hoteluri de lux din București

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Produse expirate, mizerie, insecte, ustensile de bucătărie folosite sau arse au fost găsite în două hoteluri de 5 stele din București. Amenzile ajung la 35.000 de lei. Serviciile au fost oprite la unul dintre acestea până la rezolvarea problemelor.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a verificat vineri hotelurile de cea mai înaltă clasificare din Capitală, atât în spațiile de cazare, cât și în cele de alimentație publică, scrie mediafax.ro.

În urma acestor acțiuni, au fost constatate, la două dintre aceste unități, următoarele deficiențe:

– depozitarea, în blocul alimentar, fără respectarea condițiilor de temperatură recomandate de producător (mai puțin de -18*C), a unor materii prime care urmau să fie utilizate în procesul de fabricație, destinate consumului uman

– existența în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare și data limită de consum

– existența în depozit a unor produse cu data limită de consum depășită

– constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafață mâzguită, culoare modificată sau miros înțepător de produs alterat)

– realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant

– folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate

– igienizarea precară a spațiilor de lucru, a aparatului de înfoliat și a spațiilor frigorifice

– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire

– lipsa informării complete referitoare la alergeni si a faptului că produsul provine dintr-unul decongelat

– utilizarea bureților de sârmă și a coșurilor de gunoi fără capac, în bucătărie

– prezența insectelor

– folosirea unor agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și zone cu rugină, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilație neigienizate, cu depuneri grosiere

– folosirea etichetelor prăjiturilor expuse în vitrină, fără a avea traducere în limba română

– în camerele destinate cazării s-a constatat: prezența de fire de păr și pete pe așternuturi, precum și existența praf ului pe noptiere și în baie.

Cele două hoteluri au primit amenzi în valoare de 35.000 de lei. La un hotel comisarii au dat avertisment și au dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, precum și oprirea definitivă de la comercializare a peste 200 de kg de produse alimentare, în valoare de 4.700 de lei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..