Decizia momentului luată de Youtube. Cea mai cunoscută platformă video a decis să elimine orice conținut anti-vaccin, dacă vaccinul este autorizat. Astfel, vor fi eliminate toate materialele video care răspândesc dezinformări în legătură cu vaccinurile aprobate, fie că acestea sunt destinate combaterii COVID-19 sau altor viruși, transmite CNN.

Anunțul a fost făcut miercuri și marchează o înăsprire a politicii deja existente a platformei vizavi de propagarea informațiilor false în timpul pandemiei.

YouTube a confirmat că va elimina și canalele „mai multor binecunoscuți propagatori de dezinformări”. Între acestea s-ar număra canalul aparținând Children’s Health Defense Fund (Fondul Apărării Sănătății Copiilor), un grup asociat cu controversatul activist anti-vaccin Robert F. Kennedy Jr.

Ce pățesc cei care postează dezinformări

Utilizatorilor care postează dezinformări despre orice vaccinuri administrate în prezent, care sunt aprobate și confirmate drept sigure și eficace de autoritățile locale și de OMS li se vor bloca videoclipurile. Acești utilizatori vor intra sub incidența politicii YouTube referitoare la încălcări și ar putea fi îndepărtați complet de pe platformă.

„Conținutul care în mod fals susține că vaccinurile aprobate provoacă autism, cancer sau sterilitate sau că substanțele prezente în vaccinuri pot indica persoanele cărora le sunt administrate”, menționează compania. Politica vizează și imunizările specifice, precum vaccinarea anti-pojar, dar și declarațiile generale cu privire la vaccin.