October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ursula von der Leyen confirmă că România are impuse condiții pentru a primi banii

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

 

Ursula von der Leyen a confirmat, luni, la București, că România are impuse condiții pentru a primi banii din PNRR. Von der Leyen a precizat că nu vrea ca românii să cheltuiească aiurea banii contribuabililor europeni.

”În primul rând, permiteţi-mi să subliniez cât sunt de recunoascătoare pentru cooperarea excelentă din ultimele săptămâni şi luni. A fost destul de dificil să punem pe roate acest Plan. Ca în multe state membre, în Plan este inclusă multă inovare, multe subiecte noi şi este foarte dificil, e nevoie de multe eforturi să laolaltă reformele, investiţiile şi fondurile necesare. Deci aş vrea să vă mulţumesc pentru cooperarea excelentă de care am beneficiat. Din experienţa personalului administrativ din Comisie şi din România ştim că există relaţii excelente, condiţii de lucru excelente şi încredere între cele două administraţii. Deci în elaborarea Planului au exista şi momente mai dificile, dar acum ştim ce ne aşteaptă, ştim ce trebuie făcut. Există motive pentru care au fost stabilite ţinte şi jaloane în Plan, deci inclusiv în Planul României, care trebuie respectate pentru alocarea următoarei tranşe şi oferim tot sprijinul, toată consilierea de care este nevoie pentru a vă asigura că îndepliniţi aceste criterii de referinţă pentru a urma paşii necesari ca tranşa să poată fi alocată. Deci există un sistem de control foarte bun pentru a ne asigura că banii contribuabililor europeni sunt investiţi aşa cum trebuie.”, a spus Ursula von der Leyen.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au declarat că actuala criză politică de la București nu va influența în niciun fel evoluția PNRR.

”Nu există niciun risc în ceea ce priveşte implementarea PNRR în România. Mai mult, eu cred că aşa cum a fost construit va accelera reforme care în România au fost încetinite sau amânate foarte mulţi ani de zile. De aceea am ţinut foarte mult ca în PNRR să avem reforma pensiilor, reforma sistemului de salarizare, reforma administraţiei, România educată, pentru a ne asigura că acest sistem de reforme şi cu borne vine la pachet cu investiţiile. Reformele şi investiţiile merg mână în mână şi, indiferent de declaraţiile politice din această perioadă, nu cred că există un politician responsabil din România care vrea să se joace cu viitorul românilor în ceea ce priveşte PNRR”…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).