• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Raed Arafat: Nu am dat derogare pentru Congresul PNL, noi doar subliniem măsurile obligatorii

Sep 24, 2021
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri că nu a dat nici derogare, nici aviz pentru desfășurarea Congresului PNL în spațiu închis, cu 5.000 de oameni, la Romexpo.

Întrebat de ce a dat derogare pentru Congresul PNL, în condițiile în care valul 4 a adus o explozie a numărului de infectări și autoritățile doresc reducerea la minimum a riscului, Arafat a răspuns:

„Îmi pare rau, nu s-a dat nicio derogare. Nu s-au dat derogari, am fost intrebati, am raspuns in baza legii. Legea, adica Hotararile de Guvern existente, prevad situatia organizatiilor care organizeaza intalniri statuare. Raspunsul vine de la Hotararile de Guvern pe care le avem. Nu s-au dat derogari si noi nu dam avize. Noi doar explicam legea daca suntem intrebati si subliniem care sunt masurile obligatorii care trebuie luate ca si metri patrati, ca si distantare, certificat verde si asa mai departe. Deci asta noi am facut, nu s-au dat derogari”.
PNL și-a programat congresul la Romexpo, în interiorul complexului expozițional, unde urmează să participe circa 5.000 de delegați din toate județele țării. Liberalii urmează să-și aleagă președintele pentru următoarea perioadă. La eveniment și-a anunțat prezența și președintele Klaus Iohannis.

De precizat este că Romexpo are o capacitate de 10.000 de locuri, potrivit site-ului oficial. Cu alte cuvinte, modificările de mai sus permit participarea celor 5.000 de delegați care înseamnă folosirea a 50% din capacitatea sălii.
Totodată, liberalii au anunțat că la congres toți delegații vor avea certificat verde care să ateste că sunt vaccinați, au un test PCR sau antigen negativ sau că se află în perioada cuprinsă între 15 – 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *