December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Alexander Lukașenko a găsit spioni ai Occidentului în fabricile de stat din Belarus

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că unii angajați ai fabricilor de stat lucrează în secret pentru Occident, împotriva guvernului său, după ce activiștii pentru drepturile omului au raportat reținerea a 14 muncitori la o fabrică de îngrășăminte.

Fabrica, Grodno Azot, este una dintre mai multe alte companii sancționate de occidentali ca reacție la o represiune violentă a protestatarilor de către Lukașenko, după alegerile contestate de anul trecut. Fabrica a fost, de asemenea, un centru al acelorași proteste în masă.

Lukașenko nu a intrat în detalii în comentariile sale, spunând doar că angajații statului transmit informații despre modul în care guvernul anulează efectul sancțiunilor. El nu a spus care țări occidentale ar fi fost implicate.

“Am informații cu privire la acest incident, câțiva ticăloși sunt încă acolo, în unele locuri și își propun să informeze Occidentul despre modul în care Petr Parkhomchik (ministrul industriei) și Yuri Nazarov (viceprim-ministru) încearcă să ocolească sancțiunile”, a declarat Lukașenko.

“De fapt, aceștia spionează și predau informații acolo”.

Cei prinși spionând pentru guvern împotriva Occidentului ar trebui pedepsiți, a spus el.

Autoritățile nu au comentat în mod direct detențiile la uzină, raportate de grupul pentru drepturile omului Viasna 96, care a declarat că angajații sunt deținuți într-un centru de detenție preventivă condus de KGB. KGB nu a putut fi contactat pentru comentarii, informează Reuters.

Lukașenko a spus că spionii din fabrici “sunt oameni care dăunează în mod deliberat economiei noastre, precum și statului nostru, pentru bani de la serviciile speciale occidentale”.

Uniunea Europeană declară că pregătește noi sancțiuni după ce a acuzat guvernul lui Lukașenko că a inițiat o criză a migranților la frontierele cu Polonia și Lituania. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat incidentul săptămâna trecută drept „atac hibrid” asupra UE.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).