October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

USR PLUS vrea scoaterea certificatului medical prenupțial

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Trei parlamentari USR PLUS au depus, miercuri, o inițiativă legislativă care vizează modificarea art. 25 din Codul Civil, menită să reducă, prin scoaterea certificatului medical prenupțial, numărul de documente pe care cuplurile trebuie să le pregătească atunci când se prezintă la starea civilă, potrivit Mediafax.

Propunerea parlamentarilor USR PLUS de eliminare a acestui certificate se bazează pe două argumente puternice: faptul că România a rămas singurul stat din UE care mai cere asemenea documente la căsătorie și că eliminarea acestui certificat medical prenupțial va degreva activitatea consulatelor și va debirocratiza procedura de căsătorie.

„Pentru românii din Diaspora este un chin să obțină acest certificat. Întâi și întâi, trebuie să îl obțină în limba statului-gazdă, apoi au la dispoziție 14 zile lucrătoare să îl traducă la consulat în limba română. Iar cozile la consulate pentru orice durează luni de zile. Programările trebuie făcute minuțios și cu foarte mare precizie pentru a putea fi rezolvate traducerile și legalizările în timp util. Acest proiect ne-a fost cerut chiar de românii din comunitățile din străinătate și ca urmare l-am depus împreună cu colegii mei deputați USR PLUS de Diaspora în Parlament”, spune Radu Mihail, liderul grupului USR PLUS din Senat.

La rândul ei, deputatul Simina Tulbure spune că acest certificat medical prenupțial este un document care se eliberează în urma unor teste medicale care arată dacă viitorii soți sunt bolnavi sau nu de HIV/SIDA, sifilis sau TB….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).