December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Alexandru Rafila, dezlănțuit la adresa lui Cîțu: ‘Mă așteptam la soluţii, nu la anchete în care se anchetează singur pentru că nu a făcut nimic’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat cât de mult sunt expuşi copiii şi adolescenții în acest val patru al pandemiei. Potrivit medicului, cifrele nu sunt atât de alarmante şi face apel la autorități să nu le folosească drept pretext pentru închiderea şcolilor.

Întrebat care este pericolul ca prezența copiilor la școală, licee și grădinițe să genereze și în familiile lor probleme serioase cu COVID-19, profesorul Alexandru Rafila a precizat că nu putem să afirmăm că acest virus produce infecții mai grave la copii.

„Eu cunosc aceste cifre și vreau să vă spun următorul lucru. Populația cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani reprezintă 25% din populația României.

Numărul de cazuri de infecție în rândul acestei categorii de populație este de 15%. Numărul de cazuri internate este de 4%, numărul de cazuri care sunt la ATI este de 2%.

Deci, dacă o să ne uităm ce se întâmplă la tineri și la adolescenți întradevăr ei se îmbolnăvesc, dar numărul de cazuri care necesită internare și mai ales numărul de cazuri care necesită terapie la ATI este extrem de mic.

În mod evident există și în rândul acestei categorii de populație copii sau adolescenți care au diverse afecțiuni care predispun la complicații.

Mai mult decât atât, această categorie de populație în marea ei majoritate nu este vaccinată. Pe de o parte, pentru că toți copiii până la vârsta de 12 ani nu sunt eligibili pentru vaccinare, iar în rândul celorlalte categorii de adolescenți începând cu vârsta de 12 ani probabil că vaccinarea este undeva între 5 și 10% în România.

Deci nu putem să afirmăm că acest virus produce infecții mai grave la copii. Este normal să producă infecție într-o populație nevaccinată….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).