August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

De ce vrea MAI să angajeze civili în Poliție

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Deși pe cele 412 posturi de ajutor de șef de post scoase la concurs pentru încadrare directă s-ar putea angaja polițiștii disponibilizați în 2010 sau cei proaspăt pensionați de frica modificărilor legislative, conducerea MAI nici nu vrea să audă de așa ceva. Motivul este lipsa de docilitate a acestora, în comparație cu civilii care se vor trezi polițiști peste noapte fără niciun fel de pregătire, susțin sindicaliștii din sistem.

n pofida aparențelor, funcția de ajutor de șef de post la o poliție comunală este cea mai dificilă și complexă din sistem, având în vedere că ea cumulează ordine publică, rutieră, investigații criminale și cam toate structurile dintr-un inspectorat de poliție. Deci experiența pentru un  astfel de post este nu necesară, ci vitală chiar. În loc să cheme pe aceste posturi foștii polițiști, disponibilizați sau pensionați, care au și pregătire și expertiză, Ministerul Afacerilor Interne a preferat să aducă oameni de pe stradă, care habar nu au de sistem. Sindicaliștii de la Europol ne spun că au foarte multe mesaje venite din partea polițiștilor care au fost disponibilizați în 2010, dar și a celor care s-au pensionat de frica modificărilor legislative, dar care au spus că ar fi dispuși să revină la muncă, să nu mai primească pensie, dar cu condiția conservării dreptului la pensie.

”Nu-i bagă absolut nimeni în seamă. Se putea crea un cadru normativ, exact cum s-a făcut pentru piloții care s-au pensionat, să permită polițiștilor trecuți în rezervă și care îndeplinesc criteriile de ocupare a posturilor să lucreze în continuare. Era cea mai bună variantă, cu un aport consistent în interiorul colectivelor, unde avem foarte mulți tineri, dar nu au vrut să audă de așa ceva. De ce? Eu am auzit mai multe explicații neoficiale, printre care și ușurarea că au scăpat de <<milițienii>> ăia aproape de pensie sau cu pensia în buzunar care nu mai sunt docili, care fac figuri, care ridică probleme și spun ce nu merge. Ei se gândesc probabil că, dacă i-ar chema pe cei care ar fi dispuși să renunțe la pensie pentru a activa pentru o perioadă de timp la investigații criminale, unde lucrează cu informații sensibile, nu ar mai fi docili ca să înțeleagă că trebuie să o lase mai ușor cu un dosar, pentru că ar avea siguranța pensiei și ar face ce consideră ce este drept și necesar…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..