September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Spitalizare învăluită de mister: Preşedintele ceh a fost internat pentru a-şi reveni în formă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Preşedintele ceh, Milos Zeman, a fost internat marţi la Praga, unde o sursă a explicat că este un scurt sejur pentru a-şi reveni în formă, scrie AFP

 

Această internare în spital este învăluită de mister, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei cehe, Jiri Ovcacek, şi purtătoarea de cuvânt a Spitalului Militar Central din Praga, Jitka Zinke, fiind reticenţi în a confirma spitalizarea.

“Este acelaşi tip de şedere ca data trecută”, a declarat pentru AFP o sursă din spital.

În toamna anului 2019, Milos Zeman, un politician de stânga veteran în vârstă de 76 de ani, cunoscut pentru legăturile strânse cu liderii ruşi şi chinezi, a mai petrecut patru zile de “refacere” în acest spital militar.

Şeful statului va fi în mijlocul procesului de desemnare a unui nou prim-ministru după alegerile generale din 8 şi 9 octombrie.

Site-ul de informaţii novinky.cz a difuzat o înregistrare video arătându-l pe preşedinte într-un scaun cu rotile salutând cu mâna, marţi, la internarea în spital.

Presa cehă a raportat că Milos Zeman a mers vineri la spitalul respectiv pentru un control de rutină şi că medicii i-au recomandat un sejur mai lung, informează Agerpres.ro.

Premierul Andrej Babis, aliat apropiat al preşedintelui, i-a urat pe Twitter “o recuperare rapidă”.

Sănătatea preşedintelui face obiectul a numeroase presupuneri. Fumător înrăit, consumator de alcool, Milos Zeman suferă de neuropatie diabetică şi probleme de auz.

El susţine că are o stare bună de sănătate, chiar dacă neuropatia l-a forţat din acest an să folosească un scaun cu rotile.

Anul trecut, Milos Zeman, primul preşedinte ceh ales direct, la putere din 2013, şi-a rupt braţul căzând.

Predecesorul său Vaclav Klaus (2003-2013) a fost internat marţi în acelaşi spital pentru probleme de hipertensiune, potrivit presei cehe.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).