September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Se anunță show în Parlament: ministrul Energiei va explica de ce a bubuit prețul la energie

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este aşteptat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora Guvernului”

Dezbaterile politice, solicitate de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, au ca temă “Situaţia creşterii explozive a facturilor la energie”.
Joia trecută, plenul reunit al Parlamentului a aprobat, cu 339 de voturi “pentru” şi o abţinere, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice, informează Agerpres.

Ministrul Virgil Popescu a anunţat atunci, într-o postare pe Facebook, că a votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă.

“Am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze deoarece îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile au crescut. Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcţiune nicio unitate nouă de producţie a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităţilor de energie regenerabilă”, a scris ministrul.

El preciza că în prezent se lucrează la o ordonanţă ce vizează “protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale”.

“Mă uit în urmă şi văd ce miniştri au fost… şi voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic naţional. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici. La minister lucrăm, în momentul de faţă, la o ordonanţă pentru protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale. Ordonanţa vine în completarea Legii consumatorului vulnerabil din energie”, informa Virgil Popescu.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).