September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ion Cristoiu crede că actuala criză a fost provocată ‘dinadins’ de PNL

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Ion Cristoiu afirmă că actuala criză guvernamentală a fost provocată dinadins de PNL pentru ca să se ocupe de administrarea banilor din PNRR, aşteptaţi în această lună, liberalii crezând că, împreună cu Iohannis, vor creşte partidul în sondaje astfel încât să câştige alegerile din 2024.

Redăm editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„În comentariul anterior, intitulat La negocierea Acordului de Guvernare, PNL va pune drept condiţie indispensabilă obţinerea ministerului Fondurilor Europene şi ministerului Transporturilor, am ţinut să semnalez, pentru importanţa sa în contextul Crizei politice actuale, declaraţia lui Rareş Bogdan potrivit căreia, dacă învinge la Congres, Gruparea Cîţu va invita USRPLUS să vină în Coaliţia de Centru Dreapta doar cu condiţia unei renegocieri a Acordului din decembrie 2020. La aceste negocieri PNL – Cîţu va cere ca două ministere cu mare greutate – al Fondurilor Europene şi al Transporturilor – să aparţină PNL. Deşi crucială pentru înţelegerea unor evenimente văzute de mulţi analişti ca tulburi – cu toate că eu am susţinut şi susţin că sînt tulburi doar în aparenţă, dacă ţinem cont de interesele fiecărui partid, ele sînt limpezi – declaraţia lui Rareş Bogdan, făcută la emisiunea lui Ionuţ Cristache de la TVR, a trecut neobservată în presa noastră cu pretenţii de a fi independentă.

Chiar din debutul Crizei, cînd toată presa devenită peste noapte anti-Cîţu, insista pe rolul decisiv al premierului în declanşarea rupturii dintre PNL şi USRPLUS, am susţinut, pe cristoiublog.ro, şi la emisiunea de la Aleph News, Gîndurile lui Cristoiu, că Florin Cîţu n-a acţionat de capul lui. Ghidat de Klaus Iohannis şi presat de PNL, Florin Cîţu s-a purtat dinadins mitocăneşte cu USRPLUS pentru a obliga formaţiunea să părăsească (fie şi parţial) Coaliţia de Centru – Dreapta. Orice premier vrea să rămînă premier pînă la Judecata de Apoi. Cînd e vorba de un premier de Coaliţie, precum Florin Cîţu, respectivul se dă peste cap pentru a nu stîrni mînia unuia dintre partidele din Coaliţie. Nu de alta, dar el ştie că funcţia sa depinde de supravieţuirea Coaliţiei de guvernare. Dacă ar fi fost după el, Florin Cîţu nu l-ar fi demis pe Stelian Ion. Interesul lui Florin Cîţu în bătălia din PNL viza exclusiv adoptarea PNDL-3…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).