September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Hackerii se SPECIALIZEAZĂ: atacurile care lasă companii fără bani sunt de TREI ORI mai rapide

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Hackerii compromit reţelele companiilor de trei ori mai repede în 2021 faţă de 2020, reuşind să reducă timpul la doar 1 oră şi 32 de minute de la momentul iniţial al compromiterii reţelei până la identificarea altor sisteme de interes din infrastructura victimei, conform raportului anual al companiei de securitate informatică CrowdStrike, scrie Agerpres.

Prin comparaţie, în 2020, hackerilor le lua 4 ore şi 37 de minute pentru a compromite sistemele companiilor.

“Unul din motivele pentru care timpul de compromitere a reţelei unei companii a scăzut de trei ori este dat şi de apariţia brokerilor de acces care au ca scop compromiterea iniţială a reţelelor şi apoi facilitarea accesului către operatorii de ransomware. Această diversificare şi specializare a operaţiunilor de criminalitate informatică a atras după sine şi o colaborare mai intensă între aceste grupări motivate financiar. Practic, brokerii de acces compromit reţelele, apoi vând accesul către operatorii de ransomware, iar dacă victima plăteşte, suma este împărţită între cele două grupări de criminalitate informatică”, a declarat Liviu Arsene, director cercetare ameninţări informatice în cadrul CrowdStrike.

Analiştii de securitate ai CrowdStrike au identificat că 75% din tentativele de intruziune interactivă – situaţie în care atacatorii compromit manual sistemele informatice – sunt motivate financiar, pondere dată în mare parte de ameninţările de tip ransomware ce vizează în mod direct companiile.

Explozia de atacuri informatice, atât în materie de volum, cât şi ca eficacitate, demonstrează că atacatorii şi-au adaptat constant tacticile, tehnicile şi procedurile de atac pentru a accelera îndeplinirea obiectivelor. Peste 65.000 de potenţiale intruziuni informatice au fost identificate şi blocate cu succes de analiştii de securitate ai CrowdStrike în ultimul an, însemnând în medie aproape un potenţial incident de securitate la fiecare 8 minute….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).