September 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dragu speră ca Orban va ține cont de Constituție

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, admite că preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, are un program încărcat în teritoriu, dar speră că acesta va respecta Constituţia şi vor convoca împreună un plen reunit pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură.

“Preşedintele Camerei Deputaţilor se află, marţi, în teritoriu. Astăzi nu mai putem avea un Bpr sau un plen reunit. Nu aş putea spune că mă simt singură, dar are un program. Avem nevoie de acordul preşedintelui Camerei pentru un Bpr. (…) Nu aş putea spune că refuză, dar eu cred că trebuie să citim cu toţii Constituţia. Ieri am discutat şi a spus că vom vorbi săptămâna aceasta, având un program încărcat în teritoriu. Având în vedere solicitările formulate în 9 septembrie, în plenul reunit, de liderii grupurilor parlamentare, am transmis o scrisoare către cabinetul domnului Orban în care i-am solicitat să stabilim un plen comun pentru a continua parcursul moţiunii de cenzură. Odată cu citirea, după trei zile, dar nu ad calendas graecas, trebuie ca moţiunea să intre în dezbatere şi la vot final. Cred că domnul Orban va ţine cont de Constituţie”, a spus Dragu.
Întrebată dacă va vorbi şi cu liberalul Florin Roman, cel căruia îi sunt delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dragu a spus: “O să am un dialog, pentru prima dată, şi cu domnul Roman. Domnul Orban ar trebui să îi ceară domnului Roman să îşi ia în serios funcţia aceasta de înlocuitor al preşedintelui Camerei”.

Moţiunea de cenzură intitulată “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!” a fost înregistrată pe 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere şi citită pe 9 septembrie în plenul reunit.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).