September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

CCR a decis în unanimitate: O parte din Statutul polițistului, declarată neconstituțională

0 0
1 min read
0 0
Read Time:57 Second

Curtea Constituțională a decis, în ședința de marți, că un alineat din Statutul polițistului, așa cum era acesta în vigoare anterior modificării din 2018, este neconstituțional. Textul de lege vizat face referire la procedura cercetării disciplinare a polițiștilor.

„În ședința din data de 14 septembrie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sunt neconstituționale prevederile art.58 ind.3 alin.(4) teza întâi din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, în redactarea anterioară modificării prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.53/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr.360/2002.

Dispozițiile [art.58 ind.3 alin.(4) teza întâi din Legea nr.360/2002] constatate ca fiind neconstituționale au următoarea redactare: „Polițistul cercetat are dreptul să fie asistat, la cerere, de un alt polițist, ales de către acesta sau desemnat de organizația sindicală ori de Corp, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția informațiilor clasificate. Neîndeplinirea condițiilor privind accesul la informații clasificate ori neprezentarea polițistului ales/desemnat nu constituie motiv de amânare a procedurii cercetării disciplinare”.

Decizia este definitivă şi general obligatorie”, transmite CCR.

Sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).