September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cercetătorii au creat un dezinfectant care ucide 7 virusuri, inclusiv COVID

0 0
1 min read
0 0
Read Time:58 Second

Cercetătorii de la Universitatea Central Florida au creat un dezinfectant care protejează împotriva a șapte virusuri, inclusiv COVID-19 și alte infecții intraspitalicești, informează SciTech Daily.

După ce o suprafață a fost ștearsă cu acest agent de curățare, virusurile continuă să fie ucise la contact timp de șapte zile. Descoperirea a fost făcută de o echipă multidisciplinară a universității și o firmă de tehnologie și rezultatele au fost publicate într-o publicație științifică a Societății Americane de Chimie.

Una dintre cercetătoare, Christina Drake, a fost inspirată să caute soluții chimice de curățare după ce, în prima perioadă a pandemiei, când a mers la un supermarket, a văzut cum un lucrător pulveriza dezinfectant pe mânerul unui frigider și apoi imediat îl ștergea cu o cârpă. „Inițial m-am gândit să dezvolt un dezinfectat cu acțiune rapidă, dar am vorbit cu consumatorii, cu doctori și dentiști, și am aflat ce își doresc, de fapt, de la un dezinfectant.

Efectele să dureze mai mult după ce dezinfectantul a fost aplicat pe mânere sau pardoseli”, spune cercetătoarea Christina Drake, citată de SciTech Daily. La bază s-a folosit oxidul de ceriu, substanță cunoscută pentru proprietățile antioxidante, îmbogățit cu argint.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).