September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Horaţiu Moldovan, noul consilier al lui Florin Cîțu, anunță că schimbă măsurile epidemiologice pe care le ia CNSU

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Medicul Horaţiu Moldovan, şeful Clinicii Universitare de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca şi consilier onorific al premierului, a explicat, pentru News.ro, care sunt priorităţile mandatului pe care-l va prelua la începutul săptămânii viitoare. Principala provocare este pregătirea secţiilor ATI şi a unităţilor medicale, în general, pentru valul patru al pandemiei. ”O să reanalizăm măsurile epidemiologice care trebuie luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, afirmă expertul. De asemenea, medicul a vorbit despre activitatea de transplant cardiac

Profesorul doctor Horaţiu Moldovan a acordat News.ro un interviu în care a vorbit despre priorităţile mandatului, dar şi despre activitatea sa curentă.

Valul patru al pandemiei – principala preocupare

“Am să mă duc la Guvern luni. Activitatea în domeniul administraţiei de sănătate publică din România nu-mi este străină, am fost timp de un an şi jumătate secretar de stat cu asistenţa medicală, am răspuns de spitalele din România în pandemie, anul trecut.

O să reanalizăm măsurile epidemiologice care trebuie luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu conducerea de la acest nivel a Ministerului de Interne, pe de o parte, iar pe de altă parte, în ceea ce priveşte posibilităţile de spitalizare în terapie intensivă. Pe parcursul ultimelor luni, datorită faptului că numărul de infectări a scăzut, o serie de spaţii de terapie intensivă, număr de paturi, personal, au fost redistribuite pentru asistenţă medicală uzuală, normal. Suntem în situaţia să reorganizăm lucrurile astea şi să creştem capacitatea de absorbţie în terapie intensivă Covid.

Este primul lucru pe care îl voi propune, conversia unor spaţii de terapie intensivă pe fiecare judeţ, centru universitar, pentru Covid. Numărul de cazuri a fost în scădere, foarte corect conducerea precedentă a Ministerului Sănătăţii a redistribuit paturile respective pentru asistenţă generală, suntem într-un proces invers, care este mai rapid decât ne-am aşteptat, şi se pune problema să revenim la un număr mai mare de paturi de terapie intensivă cu circuit separat pentru tratamentul pacienţilor cu pneumonie covidică”…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).