September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

A reînceput războiul în estul Ucrainei: Mai mulți soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar unii sunt răniţi

0 0
1 min read
0 0
Read Time:55 Second

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi zece au fost răniţi sâmbătă pe linia frontului cu separatiştii proruşi în estul ţării, a transmis armata duminică, potrivit AFP.

Conform unui bilanţ realizat de AFP pe baza unor surse oficiale, cel puţin 52 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul anului, comparativ cu 50 anul trecut. În rândul separatiştilor, peste 30 de combatanţi au fost declaraţi morţi începând din ianuarie.

Rebelii au tras sâmbătă asupra unor poziţii ucrainene cu ajutorul sistemului de artilerie de calibru greu şi a lansatoarelor de rachetă şi le-au bombardat cu mine lansate din drone, a precizat armata într-un comunicat.

Majoritatea atacurilor au avut loc în regiunea Doneţk, conform comunicatului.

Ucraina este în conflict din 2014 cu separatiştii în regiunile Doneţk şi Lugansk, un război izbucnit la scurt timp după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea şi care a făcut peste 13.000 de morţi.

Rusia a afirmat întotdeauna că nu îi înarmează pe separatişti, în ciuda numeroaselor elemente care au arătat că sunt trimişi militari şi sunt livrate arme pentru a-i susţine…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).