September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Liderii USR PLUS îl amenință voalat pe președintele Klaus Iohannis cu suspendarea din funcție

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Dezbaterile electorale din PNL și USR PLUS au aruncat România în aer. Coaliția guvernamentală s-a rupt după ce USR PLUS l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu, candidat la șefia PNL, că aprobă Programul Anghel Saligny (PNDL 3) pentru a cumpăra cu bani public primarii PNL și astfel aceștia în Congresul PNL din 25 septembrie să îl voteze.

Acum, după ce s-a ajuns la acuze grave între cei doi parteneri și s-a depus și o moțiune de cenzură în Parlament, meciul se mută în cursa internă din USR PLUS. Ambii principali conpetitori, Dan Barna și Dacian Cioloș, au sugerat în ultima dezbatere electorală internă că s-ar putea ajunge la suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă acesta nu își păstrează rolul neutru de mediator și mai intervine în bătălia politică.

Dacian Cioloș, candidat la președinția USR PLUS la Congresul din 30 septembrie:

„Nu știu cât de mult ne putem baza pe sprijinul lui Klaus Iohannis în această criză. (…) Președintele și prin Constituție ar trebui să joace un rol de moderator, să aducă la aceeași masă coaliția în cazul de față și mă aștept ca presedintele să joace acest rol. Nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente, știm unde s-a ajuns cu suspendările de președinți din trecut. Nu am impresia că s-a rezolvat vreo problemă în felul acesta, ci mai mult s-au creat alte probleme. Eu sper ca președintele să-și asume tot mai mult acest rol, lucru care nu s-a întâmplat neapărat în ultima perioadă. Mai mult, USR-PLUS a fost tras de urechi. Președintele trebuie să aleagă dacă vrea să joace un rol activ în soluționarea acestei crize sau nu-l vrea să-l joace. Nu cred că o suspendare l-ar face pe președinte mai activ”…Citeste INTEGRAL AICI

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).