September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Guvernul de la Guantanamo – Cine sunt membrii cheie ai noului executiv de la Kabul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Noul cabinet de la Kabul este compus din membrii echipei de negocieri a talibanilor din Qatar și unii talibani care au fost închiși în centrul de detenție din Guantanamo al SUA, notează Tolonews.

Noul guvern al talibanilor din Afganistan va fi condus de liderul taliban Mullah Hibatullah Akhundzada, al cărui titlu este Emirul Momineen, au declarat talibanii miercuri.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat că grupul va respinge intervenția străinilor asupra numelui și structurii noului guvern.

„Nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile Afganistanului. Numele guvernului, tipul și forma acestuia aparțin afganilor și vor decide ” , a spus Mujahid.

Talibanii au mai spus că noul guvern este „Emiratul Islamic al Afganistanului”.

„Noul guvern din Afganistan și-a început oficial activitatea sub numele de Emiratul Islamic al Afganistanului”, a declarat Anaamullah Samangani,membru al comisiei culturale a talibanilor.

În noul cabinet anunțat marți, Mullah Hassan Akhundzada a fost numit șef al statului (prim-ministru), cu Mullah Baradar și Mawlawi Hannafi în pozițiile de vicepremieri.

O scurtă biografie a membrilor cheie:

Printre cei numiți pentru noul cabinet se numără membrii echipei de negocieri a talibanilor din Qatar și unii care au fost închiși în centrul de detenție din Guantanamo al SUA.

Mullah Hassan Akhundzada, 65 de ani, care este prim-ministru (șef de stat) este originar din districtul Shah Walikot din provincia Kandahar.

Akhundzada a deținut diferite funcții în timpul primului regim taliban – care a durat între 1996 și 2001 – precum ministru de externe, guvernator al Kandaharului și ca oficial militar în nordul Afganistanului.

Abdul Ghani Barader, 45 de ani, cofondator al talibanilor condus de Mullah Omar, este din districtul Dehrawood din provincia Uruzgan. A absolvit o madrasă religioasă. A fost capturat și închis la Guantanamo însă a fost eliberat de președintele Barak Obama….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).