September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Drulă – Nouă luni la Transporturi – scurt bilanț: Autostrăzi fictive, căi ferate… nici măcar fictive

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Printr-un Decret semnat la data de 8 septembrie, Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia ministrului transporturilor şi infrastructurii, Cătălin Drulă. S-a încheiat astfel un mandat de aproape nouă luni.
Un mandat atipic şi bulversat din punct de vedere al strategiei ministrului, plin de momente tensionate şi decizii discutabile, care au aprins multe spirite. Au generat multe nemulțumiri, mai ales în rândul feroviarilor. Un domeniu despre care toată lumea poate spune răspicat acum că a fost aproape complet ignorat, fiind din păcate continuat trendul miniștrilor anteriori.

Caracteristicile acestui mandat au scos la lumină de fapt, nu caracterul unui ministru, ci modul în care un partid care s-a vrut a fi progresist şi proeuropean (nu) a gestionat un domeniu atât de important cum este cel al transporturilor. Din acesta perspectivă am avut un mandat anti-progres şi evident antieuropean. Apropo domnilor URS-işti, Europa în strategiile sale se axează pe transportul feroviar, în contextul combaterii încălzirii globale. Acesta nu este singurul paradox al mandatului USR-PLUS de la Transporturi.

Atunci când a fost investit la finele anului trecut, Cătălin Drulă promitea multe şi a beneficiat de un oarecare capital de imagine publică. Era şi probabil încă este unul din viitorii candidați la prezidențialele din 2024. Provenind din zona ONG-urilor, apăruse speranța reformelor, a eficientizării activităţilor companiilor şi a instituțiilor de stat de la Transporturi, situația moștenită nefiind una ușoară. Doar cu speranța a rămas lumea…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).