September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Certificatul de atestare fiscală va putea fi obținut online de la primării

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Cetăţenii şi notarii vor putea obţine online de la primării certificatele de atestare fiscală ale persoanelor fizice, fără a mai fi necesară deplasarea lor la Direcţiile de Taxe şi Impozite Locale pentru obţinerea acestor acte solicitate la realizarea tranzacţiilor imobiliare, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea.

”E vorba de accesarea certificatului de atestare fiscală atât de cetăţean, dar mai ales de notarii publici, care operează tranzacţii imobiliare şi care solicitau de fiecare dată cetăţeanului acel certificat de atestare fiscală. Nu va mai fi nevoie de acest certificat de atestare fiscală, pentru că notarul îl va putea descărca în format electronic, semnat calificat de către primăria respectivă şi în acelaşi timp vom pune la dispoziţia cetăţeanului o interfaţă prin care îşi va putea descărca, la rândul lui, acest certificat de atestare fiscală, care să îi ateste că nu are datorii faţă de administraţia publică locală unde îşi are domiciliul”, a afirmat Octavian Oprea, la Smart Transformation Forum 2021.

Potrivit acestuia, platforma care va permite aceste operaţiuni, dezvoltată de Autoritatea pentru Digitalizarea României în cadrul sistemului naţional de interconectare, va fi funcţională într-o lună în Bucureşti, iar ulterior în toată ţara.

”Am făcut o analiză a bazelor de date şi am demarat un proiect care stă la baza transformării digitale a României. Este vorba de sistemul naţional de interconectare, acea interoperabilitate a bazelor de date, şi am început cu Direcţiile de Taxe şi Impozite Locale. Am făcut o analiză în piaţă, am văzut care e cel mai mare furnizor de servicii pentru Direcţiile de Taxe şi Impozite Locale, l-am adus la masă, în cadrul ADR am gândit acest COR, care are capacitatea de a se conecta prin API-uri la toate bazele de date. În momentul de faţă, platforma e gata, dar se află într-un proces de testare amănunţit, tocmai pentru a nu ne lovi de aceeaşi problemă de care s-au lovit alte platforme când au fost lansate, şi anume probleme de performanţă sau probleme legate de numărul mare de accesări. Estimez că în două săptămâni această platformă va fi gata – vom da live un flux cu o primărie din Bucureşti – după care, în următoarea lună, ne vom extinde la nivelul întregului Bucureşti. (…) Este un prim flux, e un flux de test, o dată ce vom finaliza proiectul-pilot îl vom extinde la nivel naţional cu fluxul de emitere a certificatului de atestare fiscală”, a precizat Octavian Oprea.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).