September 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Americanii nu mai au de ales: Joe Biden anunță vaccinare obligatorie pentru angajații din agențiile federale

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Preşedintele american Joe Biden a denunţat joi ”o minoritate identificată de americani” susţinută de ”o minoritate identificată de responsabili politici” care împiedică Statele Unite să ”întoarcă pagina” COVID -19 refuzând să fie vaccinaţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

”Aproape 80 de milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi, pentru a aranja lucrurile, responsabili aleşi lucrează activ pentru a submina lupta împotriva COVID-19”, ceea ce este ”inacceptabil”, a afirmat preşedintele american care a prezentat la Casa Albă un plan vast de vaccinare obligatorie pentru a ”lupta împotriva celor care blochează sănătatea publică”.
Aceste 80 de milioane reprezintă 25% din populaţie ”care pot provoca multe daune şi care o fac”, a subliniat Biden, care a dat asigurări că doreşte ca Statele Unite ”să revină la o viaţă normală”.

Acest plan include în special obligaţia ca o sută de milioane de angajaţi ai marilor companii americane să fie vaccinaţi sau să fie supuşi unui test de depistare săptămânal.

Aproximativ patru milioane de funcţionari federali aparţinând executivului american şi angajaţii companiilor de subcontractare vor trebui, de asemenea, să fie vaccinaţi.

Discursul lui Joe Biden survine în contextul unei recrudescenţe a epidemiei de la începutul verii din cauza variantei Delta, în timp ce o parte dintre americani rămân reticenţi sau se opun vaccinării.

Deşi campania de vaccinare a fost relansată în luna august în unele state puternic afectate de varianta Delta, SUA se confruntă cu ”o perioadă esenţială”, a conchis preşedintele american înainte de a rosti ”vaccinaţi-vă” în încheierea discursului său.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).