September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Valul 4 al pandemiei, tratat în GLUMĂ de autorități

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că la nivel naţional există în prezent 848 de paturi ATI destinte bolnavilor de COVID-19, dar numărul acestora va fi suplimentat în zilele următoare la unităţi precum Spitalul “Ana Aslan”, Institutul “Matei Balş”, Spitalul “Sf. Pantelimon”, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Institutul “Marius Nasta”.

În cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, Raed Arafat a precizat că dintre cele 848 de paturi ATI, 523 sunt deja ocupate. 102 dintre aceste paturi sunt în Bucureşti. Potrivit lui Raed Arafat, în ultimele zile au avut loc discuţii între reprezentanţi ai Ministerul Sănătăţii, ai Direcţiei de Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Ministerul de Interne şi ai DSU, în vederea creşterii numărului de paturi de terapie intensivă.

“Ministerul Apărării ne-a confirmat că de mâine Spitalul ‘Ana Aslan’, ROL 2, cum era cunoscut, va relua activitatea de terapie intensivă şi de mâine după-masă vom avea acces la încă 12 paturi de terapie intensivă, urmând să crească la 23, într-o scurtă perioadă. Şi mai avem mai multe locaţii unde urmează să crească numărul paturilor de terapie intensivă în următoarele zile, prin detaşare de personal sau chiar şi de echipamente medicale şi aici vorbim: Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’, Spitalul de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, unde urmează să fie reinstalată unitatea mobilă de terapie intensivă, care va fi utilizată ca ultim resort”, a precizat Arafat.

Totodată, la nivelul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, în decurs de o săptămână, s-au înregistrat 50 de solicitări de transfer al bolnavilor dintr-o localitate în alta, în mod deosebit pentru terapie intensivă. De asemenea, au fost semnate 106 ordine de detaşare pentru personal medical…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).