September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Președintele Macron a adus un elogiu funebru: Cum a decurs, azi, omagiul național pentru Belmondo (VIDEO)

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Jean-Paul Belmondo s-a stins din viaţă luni, 6 septembrie 2021, la vârsta de 88 de ani. Omagiul naţional i-a fost adus azi, într-un cadru foarte solemn, la Invalides. O zi mai târziu, vor avea loc funeraliile sale, la celebra biserică pariziană, veche de 1.000 de ani -Saint-Germain-des-Prés, situată în Cartierul Latin.

Omagiul naţional dedicat celui care a fost Jean-Paul Belmondo s-a desfășurat azi, la Palatul Invalizilor, o ceremonie care a început de la ora 16.30 în prezenţa familiei, a preşedintelui Emmanuel Macron şi a membrilor guvernului şi a numeroase personalităţi din lumea spectacolului şi a sportului. 1.000 de locuri au fost rezervate publicului care a dorit să asiste la ceremonie. Cei care nu au reuşit să intre în acest spaţiu, au putut urmări ceremonia de pe peluza exterioară, de pe ecrane gigant.

Mult timp, această onoare a fost rezervată în Franţa doar militarilor şi a câtorva civili care au luptat în rezistenţa franceză ori au fost decoraţi cu cea mai înaltă distincţie franceză – Legiunea de Onoare. Seful statului este cel care are iniţiativa acestei ceremonii cu totul speciale. Practic, el decide, împreună cu familia fiecărei personalităţi decedate, dacă va fi organizată, sau nu, o ceremonie naţională pentru a-i fi adus un omagiu.

Ceremonia de înmormântare va avea loc vineri

Preşedintele Emmanuel Macron a fost cel care a adus un elogiu funebru. În mod tradiţional, ceremonia s-a deschis va deschide cu intonarea imnului naţional, timp în care a intrat în curtea Palatului sicriul învelit cu drapelul francez şi s-a păstrat un minut de tăcere. Curtea Palatului Invalizilor, în mijlocul căreia se află sicriul cu trupul neînsufleţit, este deschisă de la 19.30 publicului care va dori să îi aducă un ultim omagiu.

Avocatul celebrului actor este cel care a anunţat că ceremonia de înmormântare va avea loc vineri, la biserica Saint-German-des-Près, una dintre cele mai vechi biserici din Paris, potrivit RFI.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).