September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

PNL și PSD au bătut palma: Liberalii au susținut comisia de anchetă a prețurilor la energie, iar social-democrații au blocat dezbaterea moţiunii de cenzură

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Liberalii s-au răzgândit în mai puţin de o săptămână în privinţa comisiei parlamentare de anchetă privind creşterea preţurilor la energie şi gaze, cerute de PSD, şi au decis să susţină iniţiativa social-democraţilor, deşi iniţial hotărâseră să voteze împotrivă.

Răzgândirea PNL a intervenit în contextul crizei politice generate de ieşirea USR PLUS de la guvernare şi după ce PSD a susţinut, alături de liberalii din tabăra Florin Cîţu, blocarea dezbaterii moţiunii de cenzură împotriva guvernului.

Astfel, la şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) de vineri, 3 septembrie, deputatul Florin Roman a cerut ca liberalii să voteze împotriva înfiinţării comisiei de anchetă cerute de PSD, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro.

”Avem depusă o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă pe creşterea preţurilor la energie, în care este vizat ministrul Popescu. O să solicit sprijinul dumneavoastră şi al coaliţiei pentru a respinge această solicitare şi pentru a depune din partea grupului PNL o solicitare de comisie de anchetă pentru ANRE, care este condusă de un PSD-ist. Cu toţii ştim că autoritatea de reglementare nu doar reglementează, ci şi trebuie să facă o analiză prudenţială, ceea ce nu face. PNL va trebui să respingă solicitarea PSD şi să cerem anchetă pe ANRE”, le-a spus Florin Roman liderilor PNL, potrivit surselor News.ro.

În seara aceleiaşi zile, discuţiile din coaliţie au eşuat, iar USR PLUS a depus, împreună cu AUR, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Patru şedinţe succesive ale Birourilor Permanente Reunite (BPR), în care trebuia stabilit calendarul moţiunii de cenzură, au fost însă suspendate din lipsă de cvorum, după ce atât parlamentarii PNL, cât şi cei ai PSD, au lipsit.

La cea de-a cincea şedinţă BPR, cea de joi – 9 septembrie, liberalii şi social-democraţii au venit la şedinţă, au votat împreună pentru citirea moţiunii, dar au respins şi stabilirea unei date pentru dezbaterea şi votul acesteia.

La finalul şedinţei, Florin Roman le-a transmis deputaţilor PNL un SMS în care îi îndemna să voteze pentru înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind creşterea preţurilor la energie şi gaze. Aceeaşi comisie despre care spusese în BPN-ul PNL că este un instrument politic îndreptat împotriva ministrului liberal Virgil Popescu…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).