September 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Partidele care au dominat Germania după 1945 se apropie de un fiasco electoral

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Nu mai este timp pentru ca blocul conservator din Germania să întoarcă rezultatele sondajelor ce indică o înfrângere istorică la alegerile din această lună, a avertizat joi Markus Söder, liderul CSU, ramura bavareză a conservatorilor, citat de DPA.

 

“Dacă mai există o şansă de a rupe tendinţa, aceasta va fi în weekend”, a adăugat Söder.

Söder este liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU) – partidul soră al Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel – şi premier al landului Bavaria. El a ratat de asemenea la începutul acestui an şansa de a deveni candidatul de centru-dreapta pentru funcţia de cancelar în alegerile din 26 septembrie.

Söder a adăugat că CSU vrea să “meargă într-un fel” spre inversarea tendinţei curente de sprijin faţă de CDU/CSU la conferinţa partidului stabilită pentru vineri şi sâmbătă la Nürnberg.

Cel care l-a învins pe Söder pentru a deveni candidat la postul de cancelar al CDU/CSU, Armin Laschet, este de asemenea aşteptat să participe la conferinţa de la Nürnberg.

Un sondaj publicat în această săptămână de institutul Forsa din Berlin arată că sprijinul pentru CDU/CSU, care a dominat politica naţională germană de la Al Doilea Război Mondial, s-a prăbuşit la 19%. Aceasta ar fi o scădere dramatică de la 32,9% din voturi obţinute la alegerile din 2017.

Sondajul Forsa a confirmat impulsul politic din spatele candidatului de centru-stânga la postul de cancelar Olaf Scholz, cu un sprijin pentru social-democraţii (SPD) săi de 25%.

Scholz este ministru de finanţe în coaliţia condusă de Merkel cu SPD.

“Trebuie cu toţii să acţionăm împreună” a spus Söder. “Alegerile sunt despre soarta a milioane de oameni în Germania”, a notat el.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).