September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Război total între președintele PNL, Ludovic Orban, și „colegii mai înfierbântați” din tabăra Cîțu

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Președintele PNL, Ludovic Orban, cataloghează drept „un atentat la democrație” modul în care o parte a liberalilor, grupați în jurul lui Florin Cîțu, sabotează posibilitatea citirii și votării unei moțiuni de cenzură în Parlament.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, Orban a declarat că niciun liberal nu va vota împotriva actualului Guvern, dar trebuie permise citirea și votarea moțiunii.

Le atrag atenția colegilor mei mai înfierbântați că au obligația, atât ca cetățeni dar și ca membri ai Partidului Național Liberal, să respecte Constituția și legile țării. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare: în calitate de președinte al Partidului Național Liberal, apăr guvernul Partidului Național Liberal, nu voi vota moțiunea de cenzură și niciun parlamentar al Partidului Național Liberal nu va vota moțiunea de cenzură”, a transmis Orban.

Acesta a arătat că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, are obligația constituțională „de a respecta democrația în România”.

Orice boicotare a acestui instrument democratic (moțiunea de cenzură, n.r.) este un atentat la democrație”, a mai spus Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi cel al Senatului, Anca Dragu, au convocat o nouă şedinţă comună a Parlamentului pentru joi, la ora 16, în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR PLUS şi AUR. Liderii celor două Camere invocă patru decizii CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură intitulată “Demiterea Guvernului Cîţu, singura șansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!” a fost amânat de patru ori, din lipsa de cvorum, după ce atât liberalii din tabăra Florin Cîțu dar și parlamentari PSD au boicotat ședințele.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).