September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

City Insurance se pregătește de faliment. Acționarul i3CP Holding nu a virat cei 150 milioane euro necesari pentru continuarea activității

0 0
1 min read
0 0
Read Time:48 Second

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost informată de administratorul temporar al City Insurance, Fondul de Garantare a Asiguraților, că acționarul minoritar i3CP Holding nu a virat sumele necesare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii de bază care acoperă cerințele minime de capital, adică indicatorul MCR.

Este vorba de echivalentul a 150 milioane euro, care trebuiau virați în conturile companiei de asigurare până la data de 6 septembrie 2021, conform Deciziei ASF nr 714/03.06.2021.

„Consiliul autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va llua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”, arată comunicatul ASF.

Acesta înseamnă că City Insurance va intra în procedură de faliment, după ce licența de operare ca asigurator îi va fi ridicată. City Insurance este liderul pieței asigurărilor obligatorii auto (RCA), cu aproximativ 3 milioane de clienți.

City are și cele mai multe procese deschise în piață, de ordinul zecilor de mii, pentru neachitarea daunelor aferente accidentelor asigurate de companie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).