September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ce se întâmplă legal cu Guvernul după demisia miniștrilor USR PLUS

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că după demisia miniștrilor USR PLUS, dacă vrea să își completeze cabinetul cu miniștri care nu sunt din USR PLUS, premierul Florin Cîțu are 45 de zile să treacă prin Parlament noi miniștri în locul demisionarilor. În cele 45 de zile, ministerele vor fi conduse de interimari. Dacă premierul nu reușește să obțină aprobarea Parlamentului în cele 45 de zile pentru noi miniștri prin care se schimbă compoziția politică a Guvernului, atunci Guvernul nu pică, dar ministerele respective rămân fără ministru și vor fi conduse de secretari de stat până când vor fi aprobați noi miniștri.

  • Dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, premierul trebuie să ceară Parlamentului numai aprobarea miniștrilor schimbați, pentru că suntem la capitolul remaniere. Premierul nu trebuie să îi propună din nou pe toți miniștrii, așadar Parlamentul nu are treabă cu întregul Guvern, în acest caz Parlamentul are treabă doar cu noii miniștri propuși de premier, ei trebuie audiati de comisii și votați de Parlament. Daca miniștrii ăia pică, nu e nicio nenorocire, premierul propune altii”, a declarat Augustin Zegrean.

Însă dacă noii miniștri propuși nu sunt votați în termenul de 45 de zile cât merge interimatul, atunci Guvernul nu mai are miniștri la respectivele ministere…Citeste INTEGRAL AICI

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).