September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Care ar putea fi calendarul moțiunii de cenzură

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni după ședința conducerilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului că este „interpretabilă” data citirii în Parlament a moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS – AUR.

Orban a spus că Regulamentul prevede citirea in plen a motiunii de cenzura dupa 5 zile de la data depunerii ei. Pe de alta parte, BPR-urile trebuie informate si trebuie sa stabileasca oficial calendarul de citire si de dezbatere + vot, or acest lucru nu s-a putut intampla in ultimele trei sedinte de BPR pentru ca nu a fost cvorum la acest punct.

„Aici este interpretabil, sa va spun drept”, a zis Orban, intrebat daca motiunea de cenzura trebuie citita in Parlament la 5 zile de la depunerea ei sau la 5 zile de la prezentarea in BPR.

Liderul PNL a indicat ca va mai convoca o sedinta a conducerii Parlamentului pentru calendarul motiunii. Daca nici de aceasta data nu va fi cvorum, Orban va informa Guvernul.

„În calitate de președinte al Camerei Deputaților, care are obligația de a prezenta moțiunea de cenzură birourilor reunite (BPR – n.r.) și de a o comunica Guvernului, voi mai convoca o reuniune a BPR, după care voi comunica Guvernului moțiunea, indiferent dacă va fi sau nu va fi cvorum”, anunță Ludovic Orban.

Motiunea de cenzura a fost depusa vinerea trecuta.

Ce prevede Regulamentul:

Art. 94

(1) Moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

(2) Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

(3) Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).