September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Noul an școlar începe cu scandal, din cauza unui ordin ministerial

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a spus la „Interviurile lui Cristoiu”, de la Aleph News, că ordinul ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii privind regulile la începere a anului școlar este discriminatoriu.
Iulian Cristache afirmă că ordinul este discriminatoriu şi deschide calea obligativităţii vaccinării anti-COVID a elevilor, deoarece la apariţia unui caz pozitiv într-o clasă pot reveni la şcoală, după 8 zile, în format fizic, doar elevii vaccinaţi, prezenţa celorlalţi fiind condiţionată de prezentarea unui test negativ.

„Sunt două paliere aici. Se creează o situaţie de discriminare. Copiii peste 12 ani, care sunt vaccinaţi, se pot întoarce fără să fie testaţi, ceilalţi care nu sunt vaccinaţi sunt obligaţi să fie testaţi. Şi am pus şi noi întrebarea dacă cel care este vaccinat transmite şi primeşte virusul, de ce creaţi această situaţie de discriminare? Pentru că trebuie să-l puneţi şi el în aceeaşi situaţie. Deci se creează un canal de constrângere astfel încât să oblige copiii peste vârsta de 12 ani să se vacineze. Nu este normal să creezi acest cadru de discriminare. Ori îi laşi pe toţi copiii până la 14 zile acasă şi după 14 zile se întorc toţi la şcoală ori, dacă nu, toţi copiii să fie testaţi”, a spus Iulian Cristache.

Acesta a atras atenția și asupra procesului de testare. „Pe de altă parte, eu cred că noi nu realizăm ce înseamnă o testare la nivelul unei unităţi de învăţământ. Dacă te apuci să testezi 800 de copii, un test rapid înseamnă 5-10-15 minute. În primul rând nu ai personal şi nici timp. Începi cu ei dimineaţa şi probabil că termini a doua zi. Ca să nu mai spun că trebuie să ai logistica necesară să faci 800 de teste într-un anumit interval”, a mai spus reprezentantul asociațiilor de părinți….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).