September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Luptele continuă între talibani și forțele de rezistență

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Deși nu au fost dezvăluite detalii cu privire la luptele în curs între talibani și forțele de rezistență din Panjshir de vineri seară, oficialii talibani au declarat că au capturat patru districte din provincie.

Anaamullah Samangani, membru al Comisiei culturale a talibanilor, a declarat sâmbătă că forțele talibane au capturat districtele Shotul, Paryan, Khenj și Abshar din Panjshir.

 

Potrivit lui Samangani, acum luptele au loc în Anaba, care este aproape de centrul provincial al lui Panjshir.

“Districtele Paryan, Shotul, Khenj și Abshar au fost complet capturate, iar acum Mujahideenii se află în partea centrală a Anaba (district)”, a spus Samangani.

Datorită întreruperii serviciilor de telecomunicații din Panjshir, TOLOnews nu a putut obține comentarii de la Frontul de rezistență cu privire la lupte.

Între timp, Ahmad Massoud, liderul Frontului de Rezistență a declarat într-o postare pe Facebook faptul că aceștia rezistă atacurilor talibanilor asupra Panjshir.

Amrullah Saleh, fostul vicepreședinte și lider al Frontului Rezistenței a declarat într-un mesaj înregistrat vineri seară că situația este sumbră, dar vor rezista atacurilor.

„Rezistența continuă. Inamicul a suferit victime, dar și noi am suferit victime. Am participat la înmormântarea unuia dintre tovarășii mei. Însă situația este sub controlul nostru ”, a spus el.

Între timp, Salahuddin Rabbani, șeful partidului Jamiat-e-Islami, a cerut sâmbătă talibanilor să nu mai atace Panjshir.

“Dacă utilizarea forței și a violenței continuă împotriva oamenilor, mai devreme sau mai târziu, rezistența publică va începe și în alte părți ale județului”, declară el într-un mesaj înregistrat publicat pe pagina sa de Facebook.

Atta Mohammad Noor, șeful fracțiunii deviate a partidului Jamiat-e-Islami, a declarat că atacul talibanilor asupra Panjshir va duce la un alt război în țară, relatează Tolonews.com.

„Dacă cererea liderilor pentru un acord politic nu dă rezultate, extinderea frontului de rezistență este una dintre celelalte opțiuni pe care ne vom concentra”, a spus Noor.

Luptele dintre forțele talibane și forțele de rezistență au continuat în ultimele zile.

Deși ambele părți au organizat câteva întâlniri pentru a rezolva problema în mod pașnic, discuțiile nu au dat roade.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).