November 29, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Organizația Declic, protest inedit în fața Ministerului Mediului

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Comunitatea Declic organizează, marţi, o acţiune la Ministerul Mediului pentru a cere interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naţionale. Participanţii vor amplasa în faţa ministerului buturugi, replici în mărime naturală ale rămăşiţelor copacilor tăiaţi, vor fi plasate la intrarea în sediul instituţiei.

Comunitatea Declic organizează marţi, de la ora 10.00, la Ministerul Mediului o acţiune de protest, informează News.ro.

”Cerem interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naţionale. Membrii comunităţii vor aduce în faţa ministerului „victimele” tăierilor din parcurile naţionale. Numeroase buturugi, replici în mărime naturală ale rămăşiţelor copacilor tăiaţi, vor fi plasate la intrarea în sediul ministerului, cu mesajul: «dezastrul din parcurile naţionale nu mai poate fi ocolit cu vederea»”, au transmis reprezentanţii comunităţii.

Acţiunea de protest va fi urmată de o întrevedere cu ministrul Tanczos Barna.

Petiţia ”Interziceţi tăierea pădurilor din parcurile naţionale” iniţiată de Ceclic a fost semnată până în prezent de peste 28.000 de persoane.

”Existenţa celor 13 parcuri naţionale ale României este pusă în pericol de tăierile masive de arbori. Parcurile au ajuns să fie zone de protecţie doar pe hârtie. Normele internaţionale spun că cel puţin 75 % din suprafaţa unui parc ar trebui să fie zonă strictă de protecţie. Adică să existe toleranţă zero pentru exploatări forestiere pe cel puţin trei sferturi din suprafaţa parcului. La noi este exact pe dos, suprafaţa zonelor protejate coboară şi până la 30%. În restul suprafeţelor se autorizează tăieri de arbori la fel ca într-o pădure încadrată de lege într-o categorie destinată exploatărilor forestiere. Distrugerile sunt într-atât de grave, încât pun în pericol clasarea şi statutul lor de parcuri naţionale”, susţin iniţiatorii demersului.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).