January 20, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

El este ultimul general american care a părăsit Afganistanul: a condus cea mai mare operațiune din istorie

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Ultimul militar american care a părăsit Afganistanul a fost generalul-maior Chris Donahue, comandantul Diviziei 82 Aeropurtată, structură care s-a ocupat de securitatea aeroportului și evacuarea persoanelor. Au fost evacuați peste 123.000 de civili, în cea mai mare misiune de acest fel din istorie.

„În ultimul avion care a plecat au fost generalul Chris Donahue, comandatul diviziei aeriene 82 şi comandantul meu important acolo, şi a fost însoţit de ambasadorul nostru Ross Wilson, aşa că au plecat împreună”, a spus McKenzie.

„Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul pe 30 august”, la orele 19:29 GMT, a declarat într-o conferinţă de presă generalul Kenneth McKenzie comandantul Comandamentul Central, care este responsabil de Orientul Mijlociu şi Afganistan, informează MonitorulApararii.

Statele Unite au lăsat astfel ţara în mâinile talibanilor, duşmanii lor de 20 de ani, după cel mai lung război din istoria SUA. De altfel, talibanii au şi anunţat că urmează să formeze un guvern. Militarii americani au distrus sau dezasamblat ultimele echipamente ce nu au putut fi transportate, luând cu ei doar piesele sensibile.

Peste 123.000 de persoane au fost evacuate pe cale aeriană din Afganistan, de la finalul lunii iulie, în cea mai mare misiune de acest fel din istorie, a precizat Pentagonul.

Totodată, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni o rezoluţie care cuprinde “angajamentele” talibanilor în favoarea plecăriii “în siguranţă” a celor care doresc să părăsească Afganistanul, fără a solicita însă zona protejată evocată de Franţa…Vezi VIDEO aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).