August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Secţia de procurori a CSM: Declaraţiile lui Ciolacu despre dosarul alegerilor Sector 1 – ‘presiune’ în instrumentarea cazului

0 0
1 min read
0 0
Read Time:57 Second

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii consideră că afirmaţiile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, în legătură cu soluţionarea dosarului privind alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei sunt de natură să creeze o “presiune” asupra procurorului care instrumentează acest caz.

Secţia pentru procurori a CSM precizează, joi, într-un comunicat transmis AGERPRES, că a luat act “cu îngrijorare” de declaraţiile lui Marcel Ciolacu potrivit cărora “Justiţia nu îşi face datoria în privinţa primarului Sectorului 1” şi “nu mai are rost să mai aşteptăm de la vreun magistrat vreo decizie”.

“Afirmaţii de această natură, făcute de un om politic, în contextul existenţei unei anchete penale în desfăşurare pe rolul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, sunt de natură să afecteze procesul de soluţionare a dosarului, să creeze o presiune asupra procurorului care îl instrumentează în prezent şi să afecteze încrederea publicului în actul de justiţie, acreditându-se ideea existenţei unor interese politice în soluţionarea cauzei”, arată sursa citată.

Secţia reaminteşte apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderării discursului public care vizează activitatea organelor judiciare, astfel încât să nu fie afectate independenţa, imparţialitatea şi autoritatea acestora

sursa – comisarul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..