October 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

România a evacuat 5 afgani, din Kabul, printre care doi jurnaliști și un student

0 0
1 min read
0 0
Read Time:51 Second

MAE anunță evacuarea din Kabul a 5 cetățeni afgani – un student cu bursă în România și doi jurnaliști împreună cu membri de familie.

Celula de criză interinstituțională a făcut în continuare demersuri susținute pentru evacuarea cetățenilor afgani foști colaboratori ai trupelor române şi ai organizațiilor internaţionale, studenți cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnaliști, activişti pentru drepturile omului, magistrați și a unor membri de familie ai acestora, transmite MAE: „Aceste demersuri se desfășoară într-un context de securitate extrem de complex, volatil și impredictibil, marcat de evoluții negative în continuă deteriorare ale situației din teren, inclusiv atentatele teroriste din 26 august”.

Astfel, Celula de criză interinstituțională a reușit să obțină evacuarea din Kabul a cinci cetățeni afgani din aceste categorii, care au fost admiși în aeroport și ulterior evacuați cu susținerea partenerilor internaționali ai României cu care Celula de criză a fost în contact.

Aceștia – un student cu bursă în România și doi jurnaliști împreună cu membri de familie – se află deja în siguranță în afara teritoriului afgan…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).