December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Recalcularea pensiilor. Răspunsul așteptat de milioane de români

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că termenul asumat pentru recalcularea pensiilor este începutul anului 2023. Ea a mai spus că, în acest moment, este în vigoare actuala lege care prevede indexarea pensiilor la începutul anului, cel puţin cu rata inflaţiei.
„Momentul în care se majorează pensiile se anunță şi nu se discută. Nici în această seară şi nici în alte zile şi întâlniri nu mă veți auzi făcând speculații cu ziua în care vor creste pensiile și cu cât. Suntem în vigoare pe actuala lege a pensiilor care prevede indexarea pensiilor, la începutul anului, cel puțin cu rata inflației. Rămânem pe legea în vigoare”, a anunțat Raluca Turcan, Ministrul Muncii.

„Ca ministru mi-am asumat să demarez şi, sper eu, să duc la bun sfârşit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechităţile care există în momentul de faţă în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă care să crească mai mult pensiile mai mici astfel încât să fie diminuat decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie”, a mai afirmat Ministrul Muncii.

Angajări în Casele Judeţene de Pensii
Turcan a adăugat că în Casele Judeţene de Pensii se fac angajări pentru a transforma dosarele cu şină într-unele în format electronic.

„Eu, ca ministru, mi-am asumat să demarez şi să duc la bun sfârșit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechitățile care există în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă în care să crească mai mult pensiile mai mici, astfel încât să fie micșorat decalajul între cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie. În paralel, am început acel proces de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau care vrea să intre la pensie să își acceseze propriul dosar.

Alaltăieri, am lansat procedura de angajare a încă 1.000 de oameni în casele județene de pensii pe perioadă determinată, oameni care să aibă competențe digitale şi de cunoaștere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic, inclusiv adeverințe care să confirme perioadele de contributivitate”, a mai spus ea.

Sursa: evz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).