December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin şi Xi Jinping au împărțit Afganistanul: Declară război teroriștilor și traficanților de droguri

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin şi Xi Jinping, doresc să-şi consolideze cooperarea în combaterea terorismului şi a traficului de droguri având ca sursă Afganistanul, a indicat miercuri Kremlinul, informează AFP.

Într-o convorbire telefonică, cei doi lideri au ”dezbătut problematica afgană şi s-au declarat pregătiţi să-şi dubleze eforturile pentru a lupta împotriva ameninţărilor terorismului şi traficului de droguri venind din Afganistan”, potrivit preşedinţiei ruse.

”Este important să se restabilească rapid pacea în această ţară (Afganistan) şi să se împiedice răspândirea instabilităţii la regiunile învecinate”, a adăugat administraţia prezidenţială rusă, scrie Agerpres.ro.

Cei doi şefi de stat vor să ”implice la maximum Organizaţia pentru cooperare de la Shanghai (OCS), ce reuneşte Rusia, China, India, Pakistan şi ţările din Asia Centrală frontaliere cu Afganistanul. Un summit al OCS este prevăzut pentru luna septembrie în Tadjikistan.

Rusia, care a adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani şi a lansat un apel la ”dialog naţional” în Afganistan, este îngrijorată pentru securitatea fostelor republici sovietice din Asia Centrală.

Moscova se teme în special de eventuala destabilizare a regiunii de către fluxul de refugiaţi, printre care s-ar putea ascunde combatanţi jihadişti, şi de o intensificare a traficului de opiu şi heroină.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).