September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Pestă porcină, descoperită la alte două ferme din judeţul Buzău

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Virusul pestei porcine africane a pătruns în alte două ferme din judeţul Buzău unde sunt crescuţi mii de porci, care vor trebui sacrificaţi. Săptămâna trecută, pesta a fost confirmată la o fermă din Glodeanu Siliştea, cu 8300 de animale, toate fiind ucise, potrivit news.ro.

 

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Buzău, de această dată, virusul a fost confirmat într-o fermă din localitatea Stâlpu unde sunt 1144 de porci şi într-o fermă din localitatea Cilibia cu 2563 de porci.

Toţi porcii din cele două ferme vor fi sacrificaţi.

 

În prezent, în judeţul Buzău sunt 24 de focare active de pestă. Cele mai multe sunt în zona de câmpie, unde de altfel sunt înregistrate zilnic situaţii noi de boală. Autorităţile spun că s-a ajuns în acest punct din cauza dezinteresului cetăţenilor care cresc animale în gospodărie.

” Înregistrăm o explozie a focarelor de pestă. Avem 27 de situaţii de boală, 24 sunt focare active iar 3 sunt suspiciuni. Ce este foarte grav este că în spatele acestor focare sunt zeci de exploataţii de contact. Din anchetele epidemiologice efectuate, a rezultat în unele cazuri că în spatele unui focar sunt şi 30 de exploataţii de contact, sunt acele gospodării care pot fi în legătură cu o altă exploataţie unde a fost confirmat virusul”, a declarat Ciprian Botezatu, director adjunct DSVSA Buzău.

În această situaţie, autorităţile sanitar veterinare se aşteaptă să se înregistreze şi alte focare de pestă porcină africană.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).