September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Schimbare de discurs. Nici autoritățile nu mai cred în furia valului 4

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Ideea impunerii vaccinării în România se stinge încet, încet, iar autoritățile par să-și fi schimbat, la unison, discursul. Deși premierul Florin Cîțu a tot insistat ca nu numai medicii și profesorii, dar chiar și ceilalți bugetari să-și plătească testele Covid dacă nu vor să se vaccineze, brusc, s-a renunțat la toate aceste variante. Și asta probabil din cauza valului 4, care nu se dovedește deloc agresiv sau problematic, așa cum se anticipa.

Amenințările, restricțiile și inducerea spaimei nu au mai funcționat în rândul populației, care nu are niciun apetit pentru vaccinare. În ce privește suta de lei și loteria vaccinaților, nici măcar Ministerul Sănătății nu crede că va avea cine știe ce efect, având în vedere că au prevăzut bani doar pentru 350.000 de români. Problema este că atunci când ieși public, prin diferite portavoci ale sistemului, și anunți apocalipsa valului 4, care, în furia lui, îi va lovi doar pe nevaccinați, iar acest val 4 se dovedește a fi destul de leșinat, devii aproape penibil. Deși mass-media a trecut din nou la stilul alarmist atunci când anunță numărul de cazuri noi Covid, autoritățile știu că lucrurile nu stau deloc grav. Ieri se înregistrau 415 cazuri din 15.000 de teste, față de 961 de cazuri din 13.000 de teste în 23 august 2020. Tot ieri, erau 1.378 internați, din care 193 la ATI, față de 7.370 de internați, din care 480 la ATI în aceeași zi a anului trecut, când ne aflam deja în valul 2. În ce privește decesele, ieri au fost raportate 13, față de 39 în 23 august 2020. Și totuși, un singur lucru ar fi de spus aici, 13 decese reprezintă cam mult la aproape un an și jumătate de la începutul pandemiei. Acest lucru înseamnă că în spitale nu s-a schimbat nimic și că protocoalele de tratament sunt aceleași, iar medicamentele noi, cum ar fi anticorpii monoclonali, care se folosesc în întreaga Europă, nu ajung la pacienți.

Asumarea riscului

Raed Arafat a vorbit, aproape resemnat, despre faptul că românii care nu s-au vaccinat și-au asumat un risc. Și că a fost alegerea lor să nu dorească să se protejeze. ”Putem să spunem că cei care nu au dorit să se vaccineze în condiţiile în care în România statul a pus la dispoziţie pentru toţi – noi puteam acum să avem şi 10 milioane de vaccinaţi, nu numai cinci – faptul că unii au ales să nu se vaccineze este o asumare şi asta…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).