September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

După 3 ore de discuții, oficialii talibani au instituit regula nr.1: fetele trebuie separate de băieți în școli. Oficial: Este rădăcina tuturor relelor din societate

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Oficialii talibani din vestul provinciei Herat au ordonat guvernului și universităților private ca fetelor să nu li se va mai permite să stea în aceleași clase cu băieți, anunță agenția de știri Khaama Press . Decizia a venit după o întâlnire de trei ore între profesori, proprietarii de instituții de învățământ private și oficialii talibani, aceștia din urmă spunând că nu există nicio justificare pentru ca educația să continue “la comun”. Mullah Farid, șeful învățământului superior al Emiratului Islamic al Afganistanului, care a reprezentat talibanii în cadrul reuniunii, a adăugat că vechiul sistem este “rădăcina tuturor relelor din societate”

Profesorii din provincia Herat au argumentat că universitățile și institutele guvernamentale pot gestiona clase separate, dar din cauza numărului limitat de studente din instituțiile private, acestea din urmă nu își pot permite să formeze clase separate.

Profesorii au mai avertizat că, din moment ce instituțiile private nu își pot permite cursuri separate, mii de fete pot rămâne private de învățământul superior.
Conform legii afgane în vigoare, fiecare cetățean are dreptul la educaţie, indiferent de gen, etnie şi situaţie materială. Învăţământul este gratuit iar elevii primesc lucruri de bază necesare pentru şcoală: caiete şi pixuri. Doar 20-30% dintre școli sunt echipate corespunzător.
Elevii au între 11 şi 18 materii şi învaţă 8 limbi străine. Nu se dau note, elevii trebuie să treacă examenele susţinute la mijlocul şi la sfârşitul anului.
Educația este obligatorie pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Copiii încep de obicei școala de la 6 ani.
Mai puțin de un sfert dintre elevi finalizează primii 9 ani de educație și sub 10% termină clasa 12. În afară de școlile obișnuite, Afganistanul are și școli religioase care oferă în principal educație în zonele rurale. Limba de predare este Dari. Cu toate acestea, în provinciile din sud, se predă în limba Pashtu. Câteva programe de masterat au ca predare limba engleză.
Anul universitar constă din 2 semestre și se desfășoară din martie până în ianuarie.
Educația primară durează 6 ani și este destinată elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. În primii 3 ani ai învățământului primar programa cuprinde materii precum artă, teologie, Dari sau Pashtu (în funcție de regiune) , matematică, caligrafie și fizică. Alte discipline, cum ar fi științe, geografie și istorie, sunt adăugate la curriculum într-o etapă ulterioară…Citeste INTEGRAL AICI
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).