PSD se vrea la guvernare. Pune și condiții în acest sens: Un premier din rândul social-democraților

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că social-democraţii vor intra la guvernare doar dacă vor avea propriul premier şi că săptămâna viitoare, la reuniunea grupurilor parlamentare, se va discuta despre posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

 

Întrebat dacă PSD va susţine un guvern minoritar, în eventualitatea în care se va ajunge în această situaţie după congresele din septembrie ale partidelor din arcul guvernamental, Suciu a spus că această variantă nu este luată în considerare.

“Partidul Social Democrat va intra la guvernare cu premier din rândurile sale, orice altă variantă nu poate fi luată în considerare. Ne-am ars o dată şi s-a ars o dată toată ţara, că l-am susţinut pe Ludovic Orban în plină pandemie. A doua oară nu se va întâmpla acest lucru. Cum să susţinem un guvern cu Ralucuţa Turcan, cu Cîţu, cu Vîlceanu, cu Doamne iartă-mă ce au ăştia acolo? Nicio şansă, nu se va mai întâmpla acest lucru. Varianta PSD este: participăm la guvernare cu premier PSD, punct”, a spus deputatul PSD.

Daniel Suciu a adăugat că social-democraţii vor discuta despre oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură, odată cu reluarea activităţii parlamentare, în cursul săptămânii viitoare.

“La începutul săptămânii viitoare, vom avea reuniunea grupurilor parlamentare, cu Biroul Permanent Naţional şi cu toţi preşedinţii, şi vom lua în discuţie toate variantele pe care le avem, mai ales că începe şi sesiunea parlamentară, să vedem, depunem moţiune de cenzură, îi mai aşteptăm să se îngroape de tot cu congresele lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, este o părere pur personală, acest guvern nu ar trebui să stea nici măcar un minut la Palatul Victoria, nu doar pentru că este Cîţu un infractor şi un penal internaţional, nu pentru că Orban, înaintea lui, – tot liberalii spun – a condus şedinţele de guvern cu ţuică (…). Performanţele lor economice şi care se văd în nivelul de trai sunt catastrofale”, a afirmat deputatul bistriţean.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.