October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lovitură pentru Bode. S-a anulat masteratul care transforma civilii în ofițeri MAI

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Manțocăria cu masteratul profesional de un an, dedicat civililor din afara sistemului, care ajungeau direct ofițeri în MAI, a picat la Agenția care asigură calitatea în învățământul superior. Sindicaliștii din sistem făcuseră chiar plângere la Avocatul Poporului, împotriva Ordonanței Guvernului privind intrarea pe ușa din dos a clientelei politice în structurile ministerului, în detrimentul polițiștilor cu studii superioare și masterate, care erau excluși prin actul normativ.

Pe modelul demiterii șefului agenției care asigura calitatea învățământului preuniversitar, dacă auzim în perioada următoare că a fost zburat din funcție președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) nu trebuie să ne mire. Și asta pentru că ARACIS a îndrăznit să respingă masteratul profesional de un an pe care l-a cerut MAI și l-a și legiferat printr-o ordonanță de urgență. ”Demersul MAI, pe repede-înainte, de promovare a OUG nr. 76/30 iunie 2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, prin care s-au introdus mastere profesionale de un an, la Academia de Poliție, nu a fost agreat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, care l-a tăiat de pe lista programelor de studii universitare pentru etapa 2021-2022, în ultima ședință a Consiliului ARACIS din 27 iulie a.c. Masterul în discuție nu apare nici în proiectul HG de pe masa ședinței de Guvern de joi, hotărâre prin care se vor stabili cifrele de școlarizare în domeniu, pentru anul universitar următor. SNPPC a cerut Avocatului Poporului să-i propună CCR să declare neconstituțională OUG 76, pentru a nu permite o asemenea discriminare aberantă, prin care pilele unora sau altoră să devină ofițeri de poliție, peste noapte, în timp ce alții își tocesc coatele pe băncile facultății ani de zile.

De asemenea, ne-am opus și modificării OMAI 140/2016  privind activitatea de resurse umane – unde, totuși, MAI a operat modificări, pentru a facilita organizarea acestor mastere, dedicate unor <<norocoși>>, de către Academia de Poliție, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC)….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).