October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Bode, precizări despre brățările electronice: ‘O să fie introduse mai întâi în București’

0 0
1 min read
0 0
Read Time:57 Second

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că proiectul brățărilor electronice o să fie implementat mai întâi în București.

 

„Acest sistem pilot o să fie la nivelul Buureștiului. În această perioadă o să fie achiziționate și brățările electronice. O să fie operaționalizate mai repede.

Cu siguranță toate disuncționalitățile din proiectul pilot o să fie atent notate/observate, astfel încât atunci când implementăm la nivel național să nu fie probleme”, a spus Lucian Bode, la Antena3.

Proiectul are ca obiect de reglementare crearea unei infrastructuri care să permită monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, cu ajutorul unor dispozitive mobile sau fixe, precum şi stabilirea responsabilităţilor autorităţilor implicate în proces.

De asemenea, reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică – SIME, modul de utilizare a dispozitivelor electronice de supraveghere şi modul de acţiune în situaţia generării unor alerte, precum şi măsuri de protecţie a datelor din cadrul SIME.

SIME este un ansamblu de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere, destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).