October 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

ANALIZĂ: Cum au câștigat teren talibanii atât de repede: corupția și dezertările, principalele motive

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Viteza avansului talibanilor în Afganistan pare să fi luat pe mulți prin surprindere, după ce capitalele regionale au căzut într-un efect de domino.

Elanul este clar cu insurgenții, în timp ce guvernul afgan se luptă să-și păstreze puterea, lucru care pare imposibil, având în vedere că talibanii vor un nou Guvern.

SUA și aliații săi NATO – inclusiv Marea Britanie – au petrecut cea mai bună parte din ultimii 20 de ani antrenând și echipând forțele de securitate afgane.

Nenumărați generali americani și britanici au susținut că au creat o armată afgană mai puternică și mai capabilă. Promisiuni care astăzi par destul de goale, arată BBC într-o analiză.

Puterea talibanilor

Guvernul afgan ar trebui, teoretic, să dețină în continuare avantajul, dar talibanii vor un Guvern nou.

Forțele de securitate afgane numără peste 300.000, cel puțin pe hârtie. Aceasta include armata afgană, forțele aeriene și poliția.

Dar, în realitate, țara s-a străduit întotdeauna să își atingă obiectivele de recrutare.

Armata și poliția afgană au o istorie tulburată de mari victime, dezertări și corupție – cu unii comandanți fără scrupule care pretind salariile trupelor care pur și simplu nu existau – așa-numiții „soldați fantomă”.

În ultimul său raport către Congresul SUA, inspectorul general special pentru Afganistan (SIGAR) și-a exprimat „serioase îngrijorări cu privire la efectele corozive ale corupției și exactitatea discutabilă a datelor cu privire la forța efectivă a forței armate”….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).