September 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Turiști rătăciți în zonă montană, pe timpul nopții, recuperați de jandarmi

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Ieri, 11 August, prin SNUAU 112, un bărbat în vârstă de 39 ani din municipiul Constanța a sesizat faptul că se află împreună cu o prietenă în vârsta de 28 ani pe un traseu turistic din localitatea Bozioru și nu mai regăsesc drumul spre mașină, pe fondul întunericului. Totodată apelantul a sesizat faptul că nu mai are baterie la telefon pentru a putea păstra legătura cu dispeceratul, acesta reușind să comunice faptul că se află în punctul Crucea Spătarului. La fața locului locului a fost direcționată echipa de intervenție a IJJ Buzău formată din 4 jandarmi cu 1 auto, fiind însoțită de 2 politiști si un localnic. Întrucât o parte din traseu, greu accesibil, a fost parcursă pe jos de către echipa de căutare, după circa 3 ore de la primirea apelului jandarmii au depistat persoanele rătăcite, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale, fiind conduse în siguranță la autoturismul propietate personală.
Având în vedere că evenimentul s-a produs pe fondul încălcării de către turiști a regulilor de bază în ceea ce privește drumețiile montane (deplasare fără echipament adecvat, pe timpul nopții), reamintim principalele recomandări pentru deplasarea în siguranță pe traseele turistice:
– documentarea temeinică în ceea ce privește traseul ce urmează a fi parcurs;
– planificarea drumeției astfel încât să se evite deplasarea pe timpul nopții;
– purtarea unui echipament adecvat;
– asigurarea încărcării acumulatorilor telefoanelor mobile, fiind indicată, pe cât posibil, deținerea unor baterii externe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).