December 2, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

PRIMARUL MUNICIPIULUI MORENI, CONSTANTIN DINU, LOVEȘTE DIN NOU, IGNORÂND COPIII BOLNAVI DE AUTISM! INTERVIU CU PREȘEDINTELE “ASOCIAȚIEI SPRIJIN PENTRU NORMALITATE AUTISM”

0 0
4 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.
Este o tulburare de origine neurobiologică ce afectează copilul până la vârstă de 3 ani, până la această vârstă deficienţele sunt evidente şi poate fi stabilit un diagnostic. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.
Autismul nu este o boală, ci o tulburare de comportament, din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sânge, analize ADN sau alte investigaţii clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru în pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. De aceea, implicarea părintelui este esenţială, pentru că el trebuie să observe primul dacă apare ceva anormal în dezvoltarea celui mic.

CAZUL COPIILOR CU AUTISM DIN MORENI

Prin dragostea purtată copiilor ce sufera de aceasta teribila boala, președintele “ASOCIAȚIEI SPRIJIN PENTRU NORMALITATE- AUTISM”, doamna Maria FELEA, face ca zilele întunecate pe care copiii respectivi le au din cauza autismului, să devină mai luminoase.
Aceasta organizează împreună cu sponsorii asociatiei și cu bani din propriul buget să le aduca zâmbetul pe buze atât copiilor, cât si părinților, atât de încercați de soartă.
Aceștia își petrec orele de “terapie” pe unde apucă, deoarece nu au încă o locație a lor pentrua se organiza asa cum se cuvine.
În demersul său pentru ajutorarea copiilor, Maria FELEA a fost “rănită” de refuzul continuu al autorităților locale, resoectiv al Primarului Municipiului Moreni…! În speță, edilul municipiului Moreni, Constantin Dinu, refuză sistematic să își pună umărul la ajutorarea acestor copii, pe motiv că nu are o relatie ok cu președintele Asociației, doamna Maria FELEA.
Dorința cea mai mare a copiilor este de a avea propria casă, propria așezare unde să își continue terapiile atât de necesare, este o necesitate, nu un moft, cum consideră domnul primar.
In acest moment, acești copii, își petrec orele de tratament prin clasele din Școala din municipiu sau prin parcuri.
Maria FELEA, a transmis în mod repetat solicitări de atribuire prin concesiune a unei clădiri vechi din municipiu, în speță, clădirea fostei agenții a APIA Moreni.
In cerere se specifică faptul că această clădire va fi reabilitată pe banii asociației, deci primăria scapă și de povara reabilitării clădirii, făcând un nemărginit bine copiilor suferinzi, deci comunității.
Edilul muncipiului spune însă că atât timp cât Asociația va avea ca presedinte pe Maria FELEA, nu ii va ajuta în niciun fel.
Președintele Asociației îl acuză pe primar că ține clădirea la “secret” pentru a o închiria unui anume domn doctor, contra unor “posibile foloase personale “,pentru a-si deschide o clinică privată în acea clădire.
Auzind această poveste, ne-am decis să o însoțim pe reprezentanta asociației, alături de câțiva părinți, într-o discuție cu edilul municipiului.

Ce am descoperit ne-a lăsat un gust amar. Într-adevăr primarul Constantin Dinu se leagă de nenumărate ori în conversație de faptul că nu are o colaborare bună cu Maria FELEA, președinte al Asociației.
Ne întrebăm dacă drumul spre o viață normală a copiilor este oprită de orgoliul personal al unui om, care a ajuns in funcție având votul populației, pe care ar trebui să o slujească, care se află în scaunul de primar pentru a ajuta comunitatea, nu pentru a-i pune bețe în roate.
Considerăm cel puțin nelegitimă atitudinea domnului primar, iar dacă se confirmă ideea sustinuta de presedintele asociatiei cu privire la viitoarea atribuire a clădirii unei persoane fizice pentru deschiderea unei afaceri private, clar acest lucru nu se va face cu titlu gratuit, și in acest caz, institutiile statului vor trebui să se autosesizeze pentru a face lumină in acest caz.
In continuare va prezentam interviul cu presedintele asociatiei si punctul de vedere al domnului primar: https://fb.watch/7jn_yONono/
Vom urmări desfășurarea evenimentelor și vă vom ține la curent!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).