October 16, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

MAI a decis majorarea sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică pentru polițiștii judiciari

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Amenințarea cu demisia în masă a polițiștilor judiciari, semnalată într-un articol scris de jurnaliștii de la National.ro, a avut efect, astfel că ministerul Afacerilor Interne a decis să facă demersurile pentru majorarea sporurilor acestora de la 10% la 20%. Cererea sindicaliștilor a fost de 25%. În aproximativ două săptămâni va fi emis un ordin de ministru sau o ordonanță de urgență pentru punerea în aplicare a acestei măsuri.

Polițiștii de la Judiciară vor putea beneficia în aproximativ două săptămâni de o majorare a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de la 10% la 20%.

Potrivit National.ro, aceștia vor primi în plus la salariu sume nete cuprinse între 180 și 400 de lei, în funcție de grad, funcție, vechime și poziția ocupată.

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a acceptat că sporul pentru Poliția Judiciară este o problemă și că trebuie făcută majorarea. A fost acceptat un procent de 20% și ni s-a spus că se va face o adresă și se va merge la discuții cu Ministerul Muncii, să vadă punctul de vedere al acestuia, pentru că este nevoie de aviz pentru majorarea sporurilor, potrivit Legii 153. După aceea vor analiza dacă este nevoie doar de un ordin de ministru sau de o ordonanță de urgență și de avizul Ministerului de Finanțe. Deci în maximum două săptămâni noi sperăm să avem aprobate majorările de sporuri”, a declarat pentru National.ro Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Decizia de majorare a sporurilor a fost comunicată la finalul ședinței de Dialog Social de la MAI, de către secretarul de stat Aurelian Păduraru, care a anunțat că, în acest sens va fi creat un grup de lucru la nivel ministerial.

SNPPC atrăsese atenția factorilor de decizie din Ministerul Afacerilor Interne că actualul spor acordat polițiștilor judiciariști, de numai 10%, nu este de natură să compenseze privațiunile și complexitatea efortului depus de ofițerii și agenții de poliție care lucrează o mare parte dintre dosarele penale, unele dintre ele complexe și dificile.

”Din acest considerent, dar și din cauza programului suprasolicitant și a riscurilor profesionale specifice, în ultimii ani foarte mulți polițiști au solicitat mutarea pe alte funcții, în prezent existând un deficit major de specialiști în aceste domenii foarte importante de activitate”,…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).